Evaluatie

20 Dec

Evaluatie foto-opdracht
1. Heb je de weblog elke week netjes bijgehouden? Zo nee, wat waren de struikelblokken?
In het begin heb ik mijn weblog wel goed bijgehouden en liep ik gewoon op schema. Helaas ging het toen mis. Ik kwam in het ziekenhuis terecht en ben 2 weken niet in staat geweest om ook maar iets aan school te doen, daar ging mijn weblog.. Vanaf dat moment liep ik dus achter, ik heb nu wel gelukkig de kans gekregen om het alsnog in te leveren en hoop dat het resultaat bevalt.
2. Is het proces duidelijk zichtbaar op je weblog? Met andere woorden, krijgt de kijker alles te zien en te lezen wat je voor deze opdracht gedaan hebt?

Niet het hele proces, ik heb wel één making off post erop gezet, en dat is eigenlijk het proces wat ik bij al mijn foto’s heb gebruikt. Dus je kan het wel zien, maar niet van elke foto apart.
3. Laten de foto’s zien wie jij bent, waar je voor staat of wat je interesses zijn? Kortom, is het een conceptueel zelfportret geworden?

Ja zeker. Ik heb namelijk spreekwoorden en uitdrukkingen genomen die ik allemaal op een persoonlijke manier heb benadert. Ik heb de uitdrukking/het spreekwoord naar me toe getrokken en er een persoonlijk verhaal bij gevoegd, wat dat spreekwoord of die uitdrukking voor mij betekend.
4. Laten de foto’s die je hebt gekozen de juiste betekenis zien? Of zijn er verschillende interpretaties mogelijk?

Over het algemeen laten ze wel de juiste betekenis zien, maar dat is de betekenis die het voor mij heeft. Het kan voor iemand anders ook een andere betekenis hebben.
5. Heb je gebruik gemaakt van de verschillende middelen om je compositie van de foto’s spannend te krijgen? Welke?

Ja, ik heb wel verschillende middelen gebruikt, maar dat waren meer middelen om mijn spreekwoord of uitdrukking duidelijk te kunnen maken.
6. Hoe is de vorm die je gekozen hebt voor je eindwerkstuk tot stand gekomen?
Ik wou graag een samenvoeging van mijn fotoseries, met bij elke fotoserie het verhaaltje waarin ik vertelde wat die uitdrukking of dat spreekwoord nou voor mij betekende, zodat je een totaal beeld krijgt van hoe ik een beetje in elkaar zit.
7.1. Waarom heb je voor deze vorm gekozen?
Omdat de fotoseries allemaal heel anders zijn ,en niet echt onderling een link hebben, kon ik ze niet op 1 vel plakken, want dan zouden de verschillende verhalen door elkaar lopen, vandaar deze keuze.

7.2. Waarom past deze vorm het best bij jou fotoserie en wat je wilt vertellen?
Omdat je van de buitenkant van een boek vaak niet kan zien waar het over gaat, maar als je het openslaat kom je het te weten. En in dit geval ben ik dan het boek.
7. Ben je tevreden over het eindresultaat?
Ik ben wel tevreden, maar had er veel meer tijd in willen stoppen. Door mijn ziek zijn heb ik natuurlijk heel veel tijd verloren en heel veel school gemist. Daarom moest ik heel veel tijd gebruiken om alles in te halen, en had ik niet volledig te tijd om mijn blog af te maken hoe ik hem in eerste instantie wou hebben.
Zou je misschien dingen anders hebben gedaan? En op welke resultaten ben je trots?
Ja wat ik dus anders gedaan zou hebben is, de hoeveelheid. Ik wou namelijk eerst veel meer uitspraken en gezegdes behandelen, maar door tijd tekort heb ik dit toch moeten laten.
Mijn favoriete fotoserie is die van ‘Horen,zien,zwijgen’ omdat ik het schrijven op mijn lichaam met een oogpotlood heel leuk naar voren vind komen op de foto’s
8. Heb je naar werk van andere fotografen gekeken (naast wat we in de les besproken hebben) om je te laten inspireren? Zo ja, wie waren dat?
Nee, ik heb me eigenlijk laten inspireren door een foto op tumblr, en dit is een site waar iedereen foto’s op post die hij/zij mooi vind, dus wie die foto gemaakt heeft is onbekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: